Smile2Impress Birmingham

Unit 51 The Mailbox, B1

Sector

Clinic

Size

2,000

Features

  • Decontamination room
  • Teapoint
  • Consultation rooms
  • Plant room

The challenge

Located in The Mailbox, the heart of Birmingham’s buzzing new retail centre, invisible orthodontic specialists Smile2Impress set us the challenge to transform a CAT-A to CAT-B space with state-of-the-art medical equipment for their second UK clinic. With only 2,000 sq. ft to play around with and seven weeks to until their launch, we got to work creating an on-brand space that would bring their vision and brand to life. Think bright colours, feature walls and futuristic wall shapes.

The solution

So, how did we help Smile2Impress achieve their dream clinic while working in the crowded, bustling conditions of a busy shopping centre? Our site team held meetings to align differing schedules, so the project could run seamlessly. Unique, red curved walls were built throughout the corridor of the clinic, therefore letting the clients go on a journey of contemporary art by injecting a sense of modernity and vibrancy in the wall design. Keeping it on brand, we created futuristic pod-style treatment rooms and consultation rooms along with decontamination rooms and plant rooms.

  • Entrance area
    The use of bold colours and feature lighting create a unique first look
  • X-ray room
    We kept things plain, clean, sleek and simple here, creating a pleasing contrast to the rest of the clinic
  • Sales pods
    The curved, cherry pods are a unique, modern take on a meeting room